Trygg tandvård till rätt pris

Trygg tandvård

Hos oss får du hjälp med alla typer av tandvård – från regelbundna undersökningar till estetisk tandvård, eller akuttandvård och kirurgi. Alla åtgärder utförs av legitimerade specialister och du får dessutom komma till samma tandläkare varje gång.

När du besöker oss för en undersökning får du träffa en tandläkare eller tandhygienist som undersöker tandkött, slemhinnor och fyllningsskarvar. Fyra röntgenbilder ingår också i undersökningen. Behöver du ytterligare tandvård får du ett kostnadsförslag på den eller de behandlingar du behöver. 

Om du har ont och är i behov av akut vård kan vi erbjuda akuttider, då du får tid redan samma dag. Vänligen observera att det inte är drop-in utan endast tidsbokning. Kontakta oss så hjälper vi dig få en tid snabbt.

Säkra, miljövänliga fyllningar

Vilken typ av fyllning som används är förstås en viktig fråga för många patienter. Det har kommit många rapporter om hälsorisker med amalgam och många människor är oroliga för detta.

Du behöver dock inte bekymra dig om den problematiken när du vänder dig till oss – vi använder nämligen inte amalgam som fyllningsmaterial längre. Amalgamen är helt borttagen ur vår verksamhet, bortsett från att vi erbjuder patienter amalgamsanering, antingen på grund av allergibesvär eller av estetiska skäl.

Hälsoaspekten är viktigt, men det tyngsta skälet för att undvika amalgam är att det är miljöfarligt. Och det är en problematik vi tar på största allvar i alla delar av vårt arbete. Vi jobbar alltid ansvarsfullt och med stor omsorg om miljön.

Kompositer

Denna typ av plastfyllning är i dagsläget det mest använda fyllningsmaterialet. Detta gäller för såväl vuxna patienter som barn. Vad består då detta material av? Det är en plastmassa (givetvis tandfärgad) som innehåller små partikla av glas eller kvarts. Materialet härdas genom att man belyser det med ett speciellt ljus.  Kompositfyllningar är generellt sett mycket uppskattade av dem som får dem insatta.

Glasjonomer

Detta är en sorts tandfyllningscement som innehåller fluor. Glasjonomer används ofta vid fyllningar av mjölktänder, vid små reparationer av fyllningar (hos vuxna) eller när det är stor risk att nya hål ska uppstå. Anledningen till detta är att glasjonomer kan förebygga hål i tändern (karies) tack vare sin förmåga att uppta och avge fluor. Glasjonomer har även  ett par nackdelar: Hållfastheten är högst begränsad och det ger en ökad känslighet för vätska.