Trygg tandvård till rätt pris

Behandlingar

Vi erbjuder en lång rad behandlingar som anpassas individuellt efter dina behov. Vårt mål är nöjda patienter och vi gör alltid vårt yttersta för att du ska känna dig trygg och få rätt tandvård till ett bra pris

Mottagningen har öppet året runt och stänger inte för semester – det finns alltid tandläkare på plats eller med jour och en ständig beredskap för akutåtgärder.

Nedan följer exempel på de behandlingar vi utför. Tveka inte att höra av dig om du saknar något eller har några frågor om behandlingarna.

  • Lagningar: Vi undviker av miljö- och hälsoskäl att använda amalgam. Istället används kompositer (vanligast) eller glasjonomer.
  • Rotbehandling: Ibland sprider sig bakterier ner till tandroten och det behöver behandlas snarast för att det inte ska sprida sig. En rotbehandling innebär i korthet att man gör rent i tanden. Det gör inte ont då du får bedövning, men tanden kan ömma i efterhand.
  • Implantat: Med tiden kan man förlora tänder av flera orsaker, som karies, tandlossning eller fysiska skador. Med hjälp av ett tandimplantat går det däremot att få tillbaka både tuggförmåga och utseende. Tandimplantatet är en svensk uppfinning.
  • Kirurgi: Vi utför flera kirurgiska åtgärder som visdomstands- och rotrestkirurgi, paradontalkirurgi, sinuslyf, benaugmentation, implantatkirurgi, rotspetskirurgi och frenulumplastik.
  • Kronor och broar i porslin eller guld kan vara ett bra alternativ om en tand med vanlig fyllning inte bedöms vara tillräckligt hållfast. Exempelvis kan porslin användas vid större skador där en kompositfyllning är otillräcklig. 

Estetisk tandvård

Tandblekningar är ett bra sätt att med minimala ingrepp ta bort missfärgningar och återställa tändernas utseende.

Vi erbjuder också skalfasader – en tunn porslinsfasad som limmas fast på tändernas framsida med minimal förlust av tandsubstans.